16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Kakaový tunel

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 160 g
hladká mouka 150 g
kakao 1 lžíce
kypřící prášek do pečiva 1 lžička

náplň

Název Množství a jednotka
měkký tvaroh 500 g
máslo 250 g
cukr mletý 3 lžíce
vanilkový cukr 1 balíček
rum
Zobrazit všechny ingredience
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Rozetřeme na vymaštěný a vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut.
Po upečení necháme vychladnout. Odkrojíme pruh na uzavření formy na srnčí hřbet a zbytkem vyložíme formu.
Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Ochutíme rumovou trestí nebo rumem. Rozdělíme na poloviny. Do jedné přidáme kakao.
Náplň dáme na vyložený korpus nejdříve světlou, pak tmavou nebo opačně. Uzavřeme pruhem, který jsme si odkrojili a dáme ztuhnout do ledničky.
Vyklopíme z formy a polijeme čokoládovou polevou.


 


RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Indické krůtí kari (curry)

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Sulc (huspenina)

Postup: Kolínka a nožičky omyjeme a pečlivě odstraníme případné štětiny - buďto je... zobrazit recept

RECEPTY

Makovec s jablkovou polevou

Postup: Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...